Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

30th CEI CONFERENCE   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στις 27 Ιουνίου 2016, άρχισε το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο/Νεανικό Φόρουμ CARETAKERS OF THE ENVIRONMENT INTERNATIONAL στο Aalborg της Δανίας, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και διήρκεσε 7 ημέρες με μεγάλη συμμετοχή  μαθητών και καθηγητών από όλο τον κόσμο.
Το  επετειακό 30ο συνέδριο είχε σαν θέμα Sustainable societiesκαι σ’ αυτό οι μαθητές παρουσίασαν τις ερευνητικές εργασίες-projects που πραγματοποίησαν στα σχολεία τους το 2015-2016.
Το ελληνικό παράρτημα των Caretakers of the environment Greeceαντιπροσωπεύθηκε από 4 μαθητές (Ελευθερία Βλάχου από το 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και Γιώργο Κοντογουλίδη, Θεόφιλο Κεβεζιτίδη, Ανδρομάχη Κεβεζιτίδου) και 2 καθηγητές (Γιάννη Παπουτσάκη από το 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και Νιόβη Ηλιάδου μέλος των Caretakers).
Η ερευνητική εργασία που παρουσιάσθηκε είχε σαν θέμα «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» “SUSTAINABLE URBAN MOBILITY (SUM) How to make our life easier in Thessaloniki” και η οποία έγινε σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο  ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Μεταφορών). Η ελληνική αντιπροσωπεία επίσης συμμετείχε με ελληνικό φαγητό στο food and fun market και παραδοσιακό χορό στο cultural evening.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν δυο απογευματινές επισκέψεις, μια στην πόλη του Aalborg και μια στο ζωολογικό κήπο και το Μουσείο των Vikings, καθώς και ένα field trip σε μονάδες παραγωγής βιώσιμης ενέργειας και βιολογικών προϊόντων καθώς και σε πάρκο ανεμογεννητριών.
Το 30ο συνέδριο στη Δανία ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για την ελληνική αποστολή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου